Translate

lauantai 2. huhtikuuta 2016

Vettä ja hitusen väriä. Vett ja törts värvi.

Hommasin kameralleni värisuotimet. Kaltaiselleni sunnuntaiharrastajalle suotimien laatu ei ole niin tärkeä, joten e-bay'sta tilasin 12kpl paketin. Tänään kävin pikaisesti kokeilemassa keltaista. Että viime aikoina olen myös kovasti miettinyt juoksevan veden kuvaamista, niin Vantaankoskelle suunnistelin. Kamerajalusta oli nätisti mukana, ilman sitä kun ei ois tullut kyl mistään mitään.

Tellisin  kaamerale värvifiltrid. Kuna ma selline pühapäevapiltnik, siis filtrite kvaliteedil pole nii suurt tähtsust, nii et e-bay'st ostsin sellise 12 tk komplekti. Käisin tänä kollast proovimas. Et plaan on olnud proovida ka voolava vee pildistamist, siis meie lähima kose juurde sai sammud seatud. Ja statiiv oli kenasti kaasas, sest ilma selleta polnud mõtet proovidagi.

Keltaisella suotimella ja pienellä jälkikäsittelyllä sain sellaista jälkeä:
Kollase filtri jä väikese töötlusega sain sellise pildi:


Viisasten miesten ja asiantuntijoiden mukaan virtaavan veden kuvaamista varten olisi hyvä olla harmaasuodin (varsinkin niin kirkkaalla kelillä kuin tänään oli), mutta muitakin niksejä löytyy. Jos kameran kuvausasetuksista löytyy Av-asetus, niin se päälle, F-luku mahdollisimman isoksi (eli aukko pieneksi) ISO-herkkyys mahd pieneksi ja kokeilemaan. Nämä toimeenpidet eivät tänään kuitenkaan riittäneet ihan siihen, mitä tavoittelin, mutta tulipahan kokeiltu. Tässä pari kokeiluotosta.

Targad mehed ja asjatundjad soovitavd voolava vee jäädvustamiseks hall-filtrit (eriti nii ereda ilmaga kui oli täna), aga on ka muid nippe. Vali loovvõtte valikust Av, säti F(avaarv) võimalikult suureks, ehk ava väikseks, siis veel ISO (valgustundlikkus)võimalikult väikseks ja proovima! Täna see just väga head tulemust ei tootnud, aga miskit siiski :
Jos tarkoitus on kuitenkin pysäyttää veden liike, niin kannatta unohtaa kaikki edellämainittu.
Kui aga eesmärk on vee liige peatada, tuleb kõik eelnev unustada.


Nyt minä odotan postista harmaasuodinta ja polarisaatiosuodinta...

Nüüd ma siis ootan postist hallfiltrit ja polarisatsioonfiltrit...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Yes, thank you!